MHP İLÇE BAŞKANINDAN “VEDA HUTBESİNİ NEDEN BAHÇELİ'YE GÖNDERMEDİNİZ' TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

GÜNCEL 12.03.2013 10:53:46 0
MHP İLÇE BAŞKANINDAN “VEDA HUTBESİNİ NEDEN BAHÇELİ'YE GÖNDERMEDİNİZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Bölge Toplantısı”nda yaptığı açıklamada, “Dün Karabük’ten Veda Hutbesi’ni gönderdiler. Karabük Ülkü Ocakları dağıtmış esnaflara, tebrik ediyorum. Ancak kendilerinden istirham ediyorum, şundan bir tanesini de Sayın Bahçeli’ye gönderin ki bir etnik kökenin üstünlüğü üzerinde siyaset yapmaktan vazgeçsin. Bunu göndermemiz gereken başka partiler de var” demişti.
MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut da, açıklama yaparak, Mehmet Ali Şahin’in açıklamalarına tepki gösterdi. Akbulut, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in Ülkücü gençlerin Veda Hutbesi dağıtması ile ilgili beyanlarını üzülerek okuduklarını belirterek, “Mehmet Ali Şahin Bey ve partisi kurulduklarından bu yana her konuyu, her değeri istismar eden inkara dayalı iki yüzlü politikaları yol arkadaşı seçen anlayışlarından bir türlü vazgeçemiyorlar. Ne acıdır ki TBMM başkanlığı yapmış milli görüş gömleğini çıkarıp AB-ABD politikalarında figüran olarak siyaset yapan Karabük milletvekilinin Veda Hutbesinde yer alan 4 maddeyi iyi okumasını öneriyorum. Bu konuda ifade ettiklerinin bir şaşkınlığın ve yaranma alışkanlığının sonucu olarak değerlendiriyoruz. O gençlerin Atatürk’ün gençliğe hitabesini de bizzat kendisine göndereceğinden şüphesi olmasın. Özellikle altını çizerek gönderecekleri hitabede yer alan ‘İktidar sahipleri gaflet dalalet hatta hıyanet içinde olabilirler’ ibaresinden kastın mevcut iktidara mıdır sorusunun da cevabını bekleyeceklerdir. Asil Türk milletinin gözünün içine baka baka yürüttüğünüz yalan ve ikiyüzlü politikalarınızın sonu gelmiştir. Habur’da başlayan İmralı’ya uzanan bu yıkım projesinin inkar ettiğiniz her şey açığa çıkmıştır. Evet son kullanma tarihi geçen AK Parti’nin Cüneyt Zapsu'nun kapı ardına süpürmeyin kullanın dediği genel başkanınızla birlikte kullanılmamak üzere tahlil ve tesbiti sonucu yargılanmalarınızla tarihte Damat Ferit paşanın yer aldığı konumda muhafaza edileceksiniz. Oslo sürecindeki şeref madalyası sizler için bir utanç vesilesi olarak kalacaktır. Bakın Sayın Karabük milletvekili yürüttüğünüz sürece zarar veriyorsunuz ‘tek bayrak tek millet’ diyorsunuz ama mihmandarınız bebek katili öyle demiyor” dedi.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °